Mehmed
Mehmed

XIV Škola EKG i poremećaja ritma

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn


Kardiološki edukativni centar Sarajevo

Vrsta projekta: Černaesta „Škola EKG-a i srčanih aritmija“

Datum: 06. – 08.05.2022. godine

Mjesto: Hotel „Monti“, Igman

Predsjedavajući: Prof. Dr Mehmed Kulić

Pokrovitelj: Bosnalijek d.o.o. Sarajevo

Izvještaj o četrnaestoj „Školi EKG – a i srčanih aritmija“

U Hotelu „Monti“ na Igmanu održana je XIV trodnevna „Škola EKG – a i srčanih aritmija“ koji su organizirali Kardiološki edukativni centar Sarajevo (KECS) i kompanija „Bosnalijek“ kao pokrovitelj. U školi su učestvovali mnogobrojni mladi doktori medicine, specijalizanti i specijalisti iz raznih gradova BiH. Razmijenjivalo se znanje o osnovama EKG-a, mehanizmima nastanka aritmija i upoznavalo učesnike o najučestalijim problemima na ovu temu. Škola je bila interaktivnog karaktera sa radionicama, prikazima slučaja, te podjelom edukativnog materijala i certifikata o učešću na samom kraju edukacije koji su bodovani sa strane Ljekarske komore.

Prvi dan škole uslijedila je registracija učesnika, zatim upoznavanje učenika, glavnog pokrovitelja i predavača. Nakon uvodnih predavanja o KECS i Bosnalijeku, uslijedila je zajednička večera.

Drugi dan je održan veći broj predavanja, uz kafe pauze i ručak, a potom radionice, kasnije individualno druženje učesnika i svečana večera.

Treći dan u jutarnjoj sesiji su bila predavanja, potom podjela certifikata o učešću i USB – ova, na kojima su bile prezentacije svih predavača, te je potom ova, prema mišljenju svih prisutnih, veoma uspješna edukacija završena zajedničkim ručkom.  

KECS članovi su podijelili ulazne i izlazne testove sa pitanjima vezanim za edukativne jedinice obrađene u ovoj školi, kao i evaluacione listove, svim učesnicima, kako bi se dobio uvid o efikasnosti rada ove škole. Rezultati su bili više nego zadovoljavajući, te će posebno biti objavljeni.

Predstavnici farmaceutske kompanije „Bosnalijek“ su pokazali veliki angažman u organiziranju škole, ali su bili prisutni i sve vrijeme izvođenja predavanja kao i pri svim drugim događanjima. Tako je firma Bosnalijek iskazala još jednom veliko interesovanje kako u pripremi, organizaciji, sponzoriranju, tako i provođenju ove KECS škole.

Predavači u školi su bili članovi KECS-a među kojima je i sam organizator, Prof. dr Mehmed Kulić.

Zbog velikog interesa za dalju edukaciju ove vrste „Škola EKG-a i srčanih aritmija“ će se nastavljati. Termini daljih škola bit će objavljeni na stranici KEC – a.

                                                                           Ispred KECS-a izvještaj pripremio:                                                                                     Prof dr Mehmed Kulić

More to explorer

This Post Has One Comment

  1. Hello, Neat post. There is a problem with your site in web explorer, could test thisK IE still is the marketplace chief and a large element of other people will leave out your fantastic writing because of this problem.

Komentariši